Контраст
Шрифт

Денис Монастирський: Проводиться аудит укриттів у закладах освіти та розробляється логістика

clock
01.07.2022 20:55

Про це сьогодні, 1 липня, розповів Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час прямого ефіру телемарафону «Єдині новини».

Він розповів про готовність українських закладів освіти до початку наступного навчального року, безпеку перебування під час повітряних загроз, протокол дій у разі сигналу.

«У більшості шкіл є укриття, якими можна скористатися. Наразі спеціальним місцевим комісіям надаються рекомендації, котрі розробляє ДСНС України. Вони проводять аудит цих приміщень», — сказав очільник МВС.

За його словами вимога така: щоб за кілька метрів ходьби від школи були захисні споруди, де можна перебувати під час тривоги.

«Для більшості батьків аргументом є те, що якщо діти під час тривоги будуть у безпечному місці в школі, то це краще, ніж вони перебуватимуть удома чи в іншому місці. За них подбають і в дітей буде належна освіта», — підкреслив Денис Монастирський.

Міністр зазначив, що більшість навчальних закладів мають такі захисні споруди: «Сьогодні опрацьовується логістика, щоб визначити, який клас конкретно виходить, протягом якої кількості хвилин він має бути в укритті, хто конкретно персонально відповідальний за те, щоб людина пройшла в укриття».

Він наголосив, що головний принцип — це безпека. Зараз проводиться робота не лише над питанням укриттів, а й загалом над безпековим рівнем у закладах освіти.

Схожі матеріали