Контраст
Шрифт

Денис Монастирський нагородив героїв-нацгвардійців та прикордонників

clock
07.12.2022 19:05

Сьогодні, 7 грудня, міністр внутрішніх справ вручив державні нагороди військовослужбовцям Національної гвардії, Державної прикордонної служби, які взяли безпосередню участь у відсічі та стримуванні збройної агресії рф й проявили особисту мужність та відвагу, стійкість і рішучість, ризикуючи своїм життям та здоров’ям.

Очільник МВС у своїй вітальній промові наголосив, що нинішнє покоління українців живе в унікальний період, пов'язаний з багатьма звитягами, про які згадуватимуть наші нащадки, і про які кожен звитяжець, який наразі виборює українську волю та державність, згадуватимете своїм дітям та онукам після Перемоги.

«Не можу не згадати про ціну, яку платимо за цю перемогу - загинули десятки і тисячі наших побратимів упродовж цієї страшної війни. Але ми розуміємо, що головні бої ще попереду. Наша перемога – ще не завтра. До неї потрібно дійти, довоювати. І кожен з вас зробив свій внесок у цю перемогу. І ще зробить його завтра й післязавтра», – звертаючись до військовослужбовців, сказав Денис Монастирський.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що багато військовиків-гвардійців та прикордонників пройшли важкі випробування боями в Рубіжному, Сєвєродонецьку та інших, вже відомих всьому світові локаціях цієї війни. 

«Є воїни, які вели безперервний бій із противником упродовж 8 годин, є командири, котрі прикривали відхід побратимів, підлеглих, які зазнали поранень. А є люди, які допомагали отримати «очі» нашій армії, аби вона бачила ворожі дрони, сили їхньої авіації та потім їх збивали. Є багато інших героїв, які увінчали себе такими подвигами», - окреслив очільник МВС спектр непересічних ратних досягнень нагороджених.

Насамкінець урочистості Денис Монастирський побажав усім присутнім побачити українську Перемогу та наблизити її якнайскоріше.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність