Контраст
Шрифт

Цифровізація – цивілізаційний вектор розвитку України в напрямку системної та комплексної протидії корупції

clock
08.12.2022 15:30

На цьому заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий наголосив сьогодні, 8 грудня, під час VІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі».  

Щорічний науковий форум, організований Міністерством внутрішніх справ України, Національною академією внутрішніх справ, Консультативною місією Європейського союзу в Україні та Національною академією правових наук України, традиційно проводиться з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією.  

Як підкреслив Богдан Драп’ятий, навіть в умовах протистояння військовій агресії рф, в нашій країні не припиняється боротьба й на внутрішньому фронті – війна проти корупції.  

«Питання формування і реалізації державної антикорупційної політики – завжди актуальне в контексті євроінтеграційного та північноатлантичного вектору розвитку України. Навіть упродовж дев’яти років війни росії проти України, наша держава й суспільство не зупинялися у розвитку, навпаки – проводили комплексні й системні реформи, спрямовані на інституційне забезпечення ефективної антикорупційної інфраструктури. Так, з кожним роком громадяни України відчувають позитивну динаміку покращення якості державних послуг, зокрема й тих, що надаються сервісними центрами МВС. До прикладу, в цьому місяці ми плануємо впровадити послугу реєстрація автомобіля онлайн. Наша філософія полягає у розширенні можливостей людини у виборі способу отримання послуги – онлайн чи офлайн. Наше завдання зробити обидва способи інклюзивними та зручними. Корупційний ризик відсутній там, де немає суб’єктивної волі посадової особи на прийняття рішення», – підкреслив заступник очільника МВС.  

Лін Шихан, керівниця операційного департаменту Консультативної місії ЄС в Україні, підкреслила, що ця щорічна конференція стала гарним майданчиком обміну досвідом науковців і практиків у антикорупційній царині. На її думку, важливо продовжувати співпрацю на цьому рівні й активно протидіяти корупції, оскільки в умовах війни вона є серйозною проблемою для країни, адже ослаблює її здатність протидіяти внутрішнім і зовнішнім загрозам.  

На переконання міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова, конференція має сприяти формуванню нульової толерантності до корупції та активної взаємодії всіх антикорупційних органів.  

Своєю чергою ректор НАВС Володимир Черней висловив вдячність співорганізаторам заходу й усім учасникам конференції за активне включення в процес удосконалення механізмів протидії корупції навіть на тлі протистояння російській агресії.  

Цьогоріч до конференції, що проходить в онлайн форматі, долучилися понад 250 учасників: народні депутати, керівники і практики правоохоронних органів, представники органів влади, закладів науки й освіти, а також представники громадського сектору. Впродовж двох днів вони обмінюватимуться досвідом, напрацюваннями, пропозиціями, щоб розробити рекомендації щодо протидії корупції, зокрема й з урахування реалій сьогодення. Рекомендації будуть направлені компетентним органам.  

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність