Контраст
Шрифт

Уряд ухвалив Стратегію розвитку гідрометеорологічної діяльності в Укpaïнi на період до 2030 року

clock
24.11.2021 16:55

Сьогодні, 24 листопада, на засіданні Кабінету Міністрів України погоджено Стратегію розвитку гідрометеорологічної діяльності в Укpaїні на період до 2030 року (з урахуванням зміни клімату). 

Стратегія загалом спрямована на покращення гідрометеорологічного обслуговування в Україні, що є вкрай важливим для сталого соціально-економічного розвитку України та допоможе працівникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій під час виконання покладених на них завдань. А також знизить ризики, пов’язані з несприятливими погодними умовами і кліматичними явищами, для життя людей та економіки країни. 

Проєкт розпорядження визначає сукупність цілей, завдань, заходів та етапів розвитку гідрометеорологічної діяльності в Україні на період до 2030 року, а також механізми, що забезпечать ефективне розв’язання проблем у сфері гідрометеорологічної діяльності.

Метою прийняття проєкту розпорядження КМУ є визначення стратегічних напрямів розвитку у сфері гідрометеорологічної діяльності, підвищення ефективності гідрометеорологічної діяльності, забезпечення своєчасного надання користувачам достовірної гідрометеорологічної та геліогеофізичної інформації, інформації про стан забруднення довкілля, розроблення сценаріїв зміни регіонального клімату, рекомендацій щодо очікуваних наслідків, вразливості та ризиків, пов’язаних зі зміною клімату в короткостроковій, середньостроковій i довгостроковій перспективах.

Розв’язання питань удосконалення державної системи гідрометеорологічних спостережень та її мережі, підвищення якості діяльності національної гідрометеорологічної служби відповідає пріоритетам державної політики у сфері національної безпеки, соціально-економічного розвитку, захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Департамент комунікації МВС України 

 

 

 

 

 

 

Схожі матеріали
Діяльність