Контраст
Шрифт

Правоохоронці провели тактико-спеціальні навчання щодо забезпечення правопорядку у прикордонних районах Буковини

clock
25.11.2021 09:12

24 листопада у Чернівецькій області пройшли спільні міжвідомчі навчання поліцейських роти поліції особливого призначення, працівників 31 прикордонного  загону, спецпризначенців «ТОР» та членів громадських формувань з припинення групових порушень публічного порядку та охорони державного кордону. 

На території прикордонного села Могилівка поліцейські спільно з працівниками прикордонної служби, із залученням силових підрозділів поліції та членами громадських формувань відпрацьовували алгоритм дій під час прориву мігрантів через державний кордон. Понад 100 учасників навчань пройшли перевірку готовності та взаємодії різних сил до можливих загроз національній безпеці на території прикордонних районів.

За умовним сценарієм під час патрулювання у межах прикордонної зони поліцейські виявили близько 50 осіб, які намагаються незаконно перетнули державний кордон. До місця можливого перетину кордону направлено сили поліції та прикордонної служби. Правоохоронці розосередили натовп, затримали біженців з подальшим конвоюванням до спецавтомобілів. У подальшому правопорушників доставили до умовних пунктів тимчасового перебування іноземців. 

«Тактика взаємодії усіх відомств на можливі порушення законодавства та недопущення міграційної кризи, а також злагоджена робота усіх служб та оперативне реагування у разі виникнення порушень на кордоні – головне завдання даного заходу», -  зазначив тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника ГУНП в Чернівецькій області Святослав Кішлар.

 
Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

Схожі матеріали
Діяльність