Контраст
Шрифт

Одесита засудили на 10 років за організацію контрабанди героїну з РФ

clock
22.12.2021 10:25

Київський районний суд м. Одеси визнав винним 36-річного одесита в організації каналу контрабанди героїну з Російської Федерації в Україну.

Під час засідання суду з’ясувалося, що організатор каналу завербував у кур’єри знайомого, якому потрібні були кошти на лікування себе і дружини. На суді кур’єр зізнався,  що раніше він їздив до Москви 3-4 рази на рік з метою придбання ліків для своєї хворої дружини та для себе. Відчуваючи потребу в грошах, він погодився провезти наркотики через кордон. За це, зі слів кур’єра, він мав отримати 1500 доларів США, за версією організатора каналу – 2000 доларів США.

За інструкціями організатора кур’єр прибув у Москву, де на ринку «Садовод» до нього підійшов хлопець, який передав пакунок з наркотичним засобом та 800 доларів США.

Під час перетинання державного кордону України кур’єра з наркотиками затримали. На суді співробітники Держприкордонслужби України розповіли, що заходи по розробці каналу контрабанди наркотичних засобів з території Росії на територію України проводили оперативно-розшукові підрозділи прикордонного відомства. Після викриття на кордоні кур’єр погодився співпрацювати зі слідством. Він зв’язався з організатором та відправив йому спакований правоохоронцями пакунок, що імітував «героїнову» посилку.

В Одесі організатор каналу отримав передачу у відділені логістичної компанії, після чого був затриманий співробітниками Держприкордонслужби та СБУ. Згодом правоохоронці також виявили наркотики за місцем його проживання.

На суді організатор каналу намагався переконати, що він лише покупець, а наркотики придбав для власних потреб. Колегію суддів це не переконало, оскільки не вдалося встановити інформацію про наявність у нього стабільного джерела доходів, які б дозволили йому придбати велику партію наркотиків, вартістю – 50 доларів США за 1 грам – для власних потреб.

Суд прийшов до переконання, що обвинувачений мав умисел саме на збут наркотичних засобів, оскільки маючи наркотики вдома, незаконно придбав ще 500 грамів героїну.

Також в ході судового засідання працівниця банку засвідчила, що раніше обвинувачений постійно по 2-3 рази на тиждень перераховував певній особі в Таджикистан суми, еквівалентні 600-700 доларів США.

Суд визнав організатора контрабанди героїну винним у злочинах, передбачених ч.3 ст.305 КК України та ч.ч. 2, 3 ст.307 КК України. За сукупністю злочинів йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років з конфіскацією всього належного йому майна.

Пресслужба ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність