Контраст
Шрифт

Єдиний аеромедичний простір та Європейський хаб пожежної безпеки: Денис Монастирський представив план розвитку авіації МВС

clock
16.12.2021 13:36

Вже наступного року Система авіаційної безпеки МВС буде налічувати понад 50 гелікоптерів французького виробництва Airbus, а також вітчизняні літаки. Таку кількість техніки необхідно ефективно використовувати, тому МВС реалізує відразу два амбітних проєкти - Єдиний аеромедичний простір та Європейський хаб пожежної безпеки. 

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час інспекції аеродрому «Ніжин». 

«В наступному році в Україні вже буде понад 50 сучасних гелікоптерів французького виробництва Airbus Helicopters. І ми зможемо представити один з найбільших у Європі парк авіатехніки. Але ці повітряні машини  треба ефективно використовувати. Тому, ми реалізуємо відразу два амбітних проєкти  - Єдиний аеромедичний простір та Європейський хаб пожежної безпеки», - сказав Денис Монастирський. 

Міністр внутрішніх справ наголосив, що створення Європейського хаба пожежної безпеки передбачає, зокрема, побудову Ситуаційного центру моніторингу, який аналізуватиме супутникові термознімки. Отримана інформація дасть змогу ліквідовувати стихію на ранній стадії. Таким чином можна буде попередити до 90% пожеж, ліквідувавши їх місцевими силами.

«Для становлення авіахаба необхідно також збільшити авіапарк ДСНС, а саме подвоїти кількість літаків АН-32П. Вже завтра ДСНС отримає ще один, п’ятий літак – АН-32П, який призначений саме для гасіння пожеж. МВС планує збільшувати кількість таких літаків в парку ДСНС», - сказав він.

Денис Монастирський сказав, що важливим проєктом залишається розвиток аеромедичної евакуації, який цього року започаткували МВС та МОЗ. За два роки вся карта України буде закрита пунктами базування гелікоптерів для  аеромедичної евакуації та транспортування донорських біоматеріалів. Наразі розглядається питання використання не тільки вертольотів Airbus Helicopters Н-145, але й вітчизняних Мі-2 МСБ-1.

Своєю чергою, тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСНС Сергій Крук зазначив, що на Службу чекають великі перспективи у розбудові авіації Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Ознайомившись із матеріально-технічною базою підрозділу, міністр внутрішніх справ та тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСНС зустрілися із особовим складом Спеціального авіаційного загону та взяли участь у церемонії вручення сертифікатів на квартири для родин авіаторів ДСНС, а також вручили кращим працівникам цінні подарунки від Прем’єр-міністра України, відзнаки Міністерства внутрішніх справ та відомчі нагороди ДСНС України.

Варто зазначити, що лише за останні пів року авіаційні підрозділи МВС, які працюють разом з бригадами швидкої допомоги МОЗ, здійснили 85 вильотів. Від кожного залежало життя і здоров'я наших громадян. 

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали
Діяльність