Контраст
Шрифт

ЮНІСЕФ і улюбленець дітей Пес Патрон підписали меморандум про співпрацю до Всесвітнього дня дитини

clock
20.11.2022 16:10

1100

До Всесвітнього дня дитини Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та представники ДСНС України за участі Пса Патрона підписали Меморандум про співпрацю. Документ поглиблює співпрацю фонду та відомого пса у підтримці психічного здоров’я дітей та популяризації теми мінної освіти та безпеки.

У межах Меморандуму сторони співпрацюватимуть, інформуючи  українців про ризики вибухонебезпечних предметів, зменшення ризиків надзвичайних  ситуацій через війну, підтримку ментального здоров’я та психосоціальну підтримку дітей, підлітків, молоді, їхніх опікунів та освітян. 

Окрім домовленостей, Пес Патрон отримав титул від ЮНІСЕФ в Україні «Пса Доброї Волі». Адже він — справжній друг дітей в Україні, який не тільки захищає їх від мін, а й допомагає підтримувати психічне здоров’я дітей.

«Немає дитини в Україні, яка б не знала про Пса Патрона. Патрон завоював довіру та серця всіх українців, і спільно з ЮНІСЕФ Патрон буде просувати вкрай важливі речі для українського суспільства, такі як мінна просвіта та психічне здоров’я. Завдяки своїм власникам, Патрон як ніхто інший знає все про вибухонебезпечні предмети та заміновані поля та місця, і постійно долучається до активностей з мінної просвіти. Також він вміє підбадьорити, щиро поспівчувати, з почуттям гумору втішити. Спостерігати та комунікувати з ним - це допомагає не тільки малечі, але і дорослим подолати стрес та підняти настрій», — зазначив голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мурат Шахін. 

За допомогою мультиплікаційного, інтерактивного, ненав’язливого та доступного для дітей формату Пес Патрон допоможе донести до дітей найважливіше про ментальне здоров’я та мінну безпеку. Усе — щоби полегшити вплив війни, активних бойових дій і обмежень у спілкуванні з однолітками на психічне здоров’я дітей, а також — задля превенції небезпечних ситуацій, пов'язаних із вибухонебезпечними залишками війни.

В рамках співпраці вже запущено розробку в технології доповненої реальності (AR) - маску в Instagram зі Псом Патроном. Це — частина кампанії «Спільно до навчання» для підтримки дітей, які навчаються вдома. Пес Патрон стане помічником для дітей і підлітків, який щодня надаватиме поради та підказки в навчанні. 

 

ДСНС України 

Схожі матеріали
Діяльність