Контраст
Шрифт

Херсонські правоохоронці повідомили підозру черговому колаборанту

clock
05.12.2022 17:43

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Херсонській області Нацполіції спільно із колегами-правоохоронцями проводять роботу з виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які перейшли на бік країни-агресора. 

Як встановили правоохоронці, колишній працівник органів внутрішніх справ під час окупації добровільно пішов працювати до так званої «полиции» смт Чаплинка, очоливши незаконний правоохоронний орган. «Начальник» самостійно здійснював підбір співробітників і агітував місцевих мешканців поповнити лави псевдополіції. 

За добровільне зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, підозрюваному може загрожувати до 15-ти років ув’язнення.

Також під час проведення стабілізаційних заходів у приміщенні Херсонського районного управління поліції, яке використовували окупанти у своїх цілях, виявили документи про призначення колаборанта на згадану посаду.

Слідчі облуправління СБУ за погодженням з Великолепетиським відділом Каховської окружної прокуратури Херсонської області повідомили цьому фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За скоєне підозрюваному може загрожувати до 15-ти років ув’язнення.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність