Контраст
Шрифт

В столиці у поліцейських відділках розгорнуті пункти обігріву для громадян

clock
25.11.2022 17:41

Тут можна зігрітися, підзарядити телефони та під'єднатися до інтернету.  

Після чергової ворожої атаки 24 листопада у столиці облаштували майже 500 пунктів обігріву. Працівники ДСНС на вулиці, поблизу пожежної частини, розгорнули намет. Всередині пожежних частин теж дають примісток киянам, тут є  світло і тепло. Звернутись можна і до управлінь поліції, їх у Києві 10, і до усіх територіальних відділків. Прийти сюди дозволяють навіть під час комендантської години.

 У Шевченківському районі поліцейські виділили для людей окрему кімнату, де також є теплий чай, можливість зарядити телефони, під'єднатися до інтернету, а щоб зв’язок був ще кращий – невдовзі підключать Starlink.

«Протягом ночі до нас звернулося близько 15 людей. Однак, я розумію, що у разі більш масштабного відключення та відсутності комунікацій, кількість громадян значно збільшиться. Ми вже врахували цей досвід - збільшили приміщення, де будемо приймати громадян та потужності наших генераторів», - сказав начальник Шевченківського управління поліції Києва Ігор Падюк.

У разі відсутності електропостачання поліцейські готові інформувати громадян про повітряні тривоги через гучномовці на службових автомобілях, до того ж збільшили кількість піших та автопатрулів. До них теж можна звернутися по допомогу.

Схожі матеріали
Діяльність