Контраст
Шрифт

Торгівля людьми - спільний виклик для всіх правоохоронних органів – Денис Монастирський

clock
14.01.2022 17:45

На цьому ноголосив міністр внутрішніх справ України під час онлайн-зустрічі з представниками Офісу з питань моніторингу та протидії торгівлі людьми США.

Денис Монастирський розповів закордонним партнерам про реалізацію низки ініціатив щодо запобігання та перешкоджання торгівлі людьми в Україні підрозділами Національній поліції.

“Торгівля людьми - спільний виклик для всіх правоохоронних органів нашої країни. Транснаціональні кримінальні мережі не залишають поза увагою цей вид кримінального бізнесу, який за прибутковістю поступається лише торгівлі зброєю або наркотиками”, – зазначив міністр.

Також він повідомив, що МВС разом із парламентарями підготували законопроєкт, яким передбачено:

 - унеможливлення отримання торговцями людьми умовного позбавлення волі, щоб зробити їхнє покарання адекватним вчиненому ними злочину;
 - неврахування згоди жертви торгівлі людьми на заплановану експлуатацію під час кваліфікації дій трафікерів;
 - посилення покарання за торгівлю людьми у складі злочинної групи.

Очільник МВС повідомив про позитивну динаміку кримінального переслідування трафікерів. У минулому 2021 році поліцейські виявили на 10% більше фактів торгівлі людьми. До кримінальної відповідальності притягується на 15% більше торговців людьми.

Своєю чергою, виконувач обов'язків Директора Офісу з питань моніторингу та протидії торгівлі людьми США Кері Джонстоун подякувала представникам МВС за ту увагу, яку вони приділяють питанню протидії торгівлі людьми.

“У період, коли ваша країна зіткнулася з міграційними загрозами з боку Білорусі та з безпековими загрозами з боку РФ, ви не лишаєте без уваги питання боротьби торгівлею людьми. Це дуже цінно. Дякую”, – сказала Кері Джонстоун.

Департамент комунікації МВС України

ФОТО Миколи Анацького

Схожі матеріали
Діяльність