Протягом минулої доби поліцейські Харківщини зареєстрували та відреагували на 1482 звернення від громадян

clock
22.11.2022 11:51

З метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин на блокпостах правоохоронці спільно з військовослужбовцями перевірили понад 4200 транспортних засобів. За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 8 осіб.

Працівники поліції щодня активно виявляють та розслідують кримінальні злочини. Минулої доби в ході відпрацювання території міста та області поліцейські виявили 2 факти незаконного обігу наркотиків. У порушників вилучили наркотичні речовини.

Співробітники відділу кримінальної поліції ХРУП № 3 викрили 21-річного чоловіка, який скоїв крадіжку золотих прикрас та грошей у жінки. Встановлено, що протягом вересня-жовтня 2022 року зловмисник скоїв п’ять крадіжок майна з приміщень та домоволодінь на території Шевченківського району міста Харкова. Матеріальна шкода, яку він завдав потерпілим, становить 38 126 грн.  Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. 

Поліцейські ВП № 2 ХРУП № 2 затримали громадянина за крадіжку акумуляторів із автівок. Тільки за один вечір він викрав 4 акумулятори. Під час санкціонованого обшуку в його гаражі слідчо-оперативна група виявила та вилучила ще 16 акумуляторів до автомобілів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Проводиться перевірка причетності до скоєння аналогічних злочинів на території  Немишлянського району та м. Харкова. Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Щодня працівники поліції дбають про безпеку та соціальний захист мешканців міста та області, забезпечують продуктами харчування та предметами першої необхідності деокуповані населені пункти, допомагають громадянам евакуюватись із небезпечних територій.

Тривають роботи по обстеженню та розмінуванню населених пунктів. Працівниками вибухотехнічної служби Національної поліції України з початком деокупаційних заходів обстежено територію загальною площею близько 1 921,3 га. Вилучено 26380 вибухонебезпечних предметів, знищено – 4323.

Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. З початку деокупаційних заходів зареєстровано 3117 воєнних злочинів, з яких найбільше за ст. 438 КК України – 2738, за ст. 111-1 КК України – 322 та інші.

Національна поліція України

Схожі матеріали