Контраст
Шрифт

Презентація інформаційної платформи “Діти війни». Рятуємо дітей разом!

clock
31.07.2022 11:30

В Україні запрацює державний портал розшуку дітей  - його презентують 1 серпня 2022 року в Києві. Інформаційна платформа «Діти війни» допомагатиме батькам та правоохоронним органам збирати інформацію про дітей, які постраждали під час війни, зокрема зникли безвісти або були незаконно депортовані до росії. 

Через непередбачувані обстріли та постійні бойові дії ворога кількість дітей, які фізично страждають від війни, щодня збільшується: 684 - поранені, 358 - загинули, 197 - зникли безвісти і щонайменше 5703 - нелегально депортовані в росію. Водночас станом на сьогодні, 28 липня, правоохоронці знайшли 3833 дітей, ще 47 - повернули з депортації. Україна ніколи раніше не стикалася  з подібною загрозою життю і свободам дитини. Тому зараз, як ніколи, важливо отримувати про них інформацію максимально вичерпно і оперативно, щоб фіксувати, розслідувати злочини і рятувати тих, кого ще можна встигнути врятувати.

Саме тому за дорученням Офісу Президента України Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України разом з Національним інформаційним бюро,  Офісом Генерального прокурора, Національною поліцією, Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Офісом Президента в особі радниці-уповноваженої з прав дитини і дитячої реабілітації обʼєднали свої зусилля, щоб створити платформу «Діти війни». Інформаційно-аналітичну підтримку команді надає проєкт Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

“Цей портал створено як інструмент пошуку дітей, їх порятунку та визволення з місць примусового переміщення чи депортації. Інформація, розміщена тут - це наочне свідчення геноциду українських дітей та злочинів проти людяності, які армія росії щодня здійснює проти українського народу", - Дарʼя Герасимчук, Радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, координаторка інформаційної платформи “Діти війни”

 Платформа має дві основні функції:

1) інформувати: «Діти війни» –  це єдина платформа, яка надає актуальну та зведену інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни росії проти України (загиблі, поранені, зниклі безвісти, депортовані), та тих, кого вдалося розшукати і врятувати. Кількісні показники щодня оновлюють правоохоронні органи (Національна поліція та Офіс Генпрокурора), а також Національне інформаційне бюро. Таким чином, платформа показуватиме найповнішу картину і найдостовірніші статистичні дані щодо постраждалих дітей.  

2) допомагати розшукувати дітей: «Діти війни» - дозволяє зв'язатися  з правоохоронними органами: Національною поліцією України, Офісом Генерального прокурора, а також з Національним інформаційним бюро.  Сайтом можуть скористатися як батьки загубленої, переміщеної або ж депортованої дитини, так і усі, хто має будь-яку інформацію про зниклих дітей, порушення їхніх прав та злочини, скоєні проти них.  

Хто, де і коли? 

Презентація  інформаційного порталу відбудеться 1 серпня 2022 року о 14:00 годині у приміщенні MediaCenterUkraine – Ukrinform, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16, 1 поверх.

Учасники заходу: 

● Дарʼя Герасимчук, радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, координаторка інформаційної платформи “Діти війни”

● Олександр Смирнов, директор державного підприємства «Український національний центр розбудови миру», яке виконує функції Національного інформаційного бюро

● Катерина Павліченко, заступниця Міністра внутрішніх справ України, капітан поліції

● Ігор Мустеца, заступник Генерального прокурора України

● Аксана Філіпішина, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Формат: офлайн-зустріч з трансляцією українською та англійською мовами на Youtube-каналі MediaCenterUkraine (посилання на канал: https://www.youtube.com/channel/UCLocFngfmsWdDFkm4j7gpGQ)

Контактна особа - Олесь Гарджук, старший комунікаційний експерт проєкту Уряду Канади “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe), +38(093)119-40-19 (телефонуйте чи надсилайте повідомлення  через Telegram), [email protected]

Акредитація для медіа не потрібна.

Схожі матеріали
Діяльність