Контраст
Шрифт

Поліція Херсонщини відкрила 38 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф

clock
22.11.2022 18:35

військові рф не припиняють обстріли населених пунктів Бериславського району, знищуючи житло людей, магазини та навчальні заклади. А з лівобережжя Дніпра ворог цілодобово обстрілює нещодавно звільнений Херсон з мінометів та далекобійної артилерії. 

За дві останні доби російські військові гатили по житлових кварталах, щоб завдати якомога більшої шкоди мирним мешканцям та інфраструктурі міста. Під ворожим вогнем опинилися мікрорайон Корабел, район Східний, ХБК, с. Кіндійка та Антонівка.

Через обстріли у смт Антонівка та Дніпровському районі пошкоджено приватні будинки на п’ятьох вулицях, кілька багатоповерхівок, приміщення аптеки. Внаслідок влучання снарядів було поранено п’ятеро людей, одна жінка та ще один житель померли в лікарні. 

Крім того,  Жителька смт Антонівка звернулася в поліцію з повідомленням, що 19 листопада під час ворожого ракетного обстрілу селища було вбито її чоловіка та зруйновано будинок.
Через ворожі обстріли значно постраждав мікрорайон Корабел, де пошкоджені багатоповерхівки, магазин, станцію технічного обслуговування автомобілів, автомийку, гаражний кооператив, приватні будинки, осколками посічені автомобілі, пообривало тролейбусні лінії. 

Також зафіксовано  влучання по території суднозаводу. На місцях обстрілів працюють працівники поліції, вилучають уламки ворожого озброєння, фіксують злочини. За минулу добу поліція відкрила 38 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині.

На території Осокорівської сільської ради через постійні обстріли російською армією пошкоджені земельні ділянки, внаслідок чого фермери не отримали цьогорічний врожай та зірвана посівна кампанія під врожай 2023 року на площі  понад 18 тисяч га.

Під час окупації Херсона російські військові розграбували компанію з виготовлення та продажу професійних інструментів. Окупанти вивезли всю продукцію та службовий автомобіль.

Надійшли повідомлення з с.Стара Збурївка та с.Мала Кардашинка, що у приватні будинки заселяються російські військові по 10-15 чоловік, які  займаються мародерством (вивозять з осель побутову техніку).

У поліцію продовжують надходити повідомлення про викрадення місцевих жителів російськими військовими та представниками фсб під час окупації Херсона. Про долю зниклих нині нічого невідомо.

Про катування з боку військових рф в поліцію повідомив 48-річний херсонець. Чоловік розповів, що на вулиці його зупинили російські військові, одягли мішок на голову та повезли в невідомому напрямку. Як згодом дізнався заявник, його відвезли до міста Нова Каховка, де разом з іншими громадянами тримали у гаражі. Там чоловіка постійно били дерев’яною палицею. Після семи днів перебування у неволі чоловіка відвезли у Херсон і відпустили, забравши документи.

Під час проведення стабілізаційних заходів у с.Чорнобаївка працівники поліції виявили в адміністративній будівлі поліцейської станції, яку під час окупації захопили російські військові, документи, що регламентують діяльність окупаційної поліції та інші речові докази воєнних злочинів окупантів.

За усіма фактами російської агресії проти мирного населення правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

 

 

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність