Контраст
Шрифт

Поліція документує наслідки важкого обстрілу Херсонщини

clock
26.11.2022 11:26

Протягом минулої доби поліція відреагувала на 399 заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події на Херсонщині.

Росіяни обстріляли Бериславський та Херсонський райони. По місту Херсон ворог гатив з реактивних систем залпового вогню та далекобійної артилерії. Знову під ворожою атакою мікрорайони Корабельний, Таврійський та Житлоселище. Там зафіксовані влучання у багатоповерхівки, деякі квартири вигоріли та зруйновані вщент. На жаль, є загиблі й поранені.

У Корабельному районі міста постраждав 19-річний хлопець, якого з мінно-вибуховою травмою госпіталізували до лікарні. Окупанти обстріляли групу людей, які стояли у черзі в магазин, одна жінка загинула на місці. Також зафіксовано три факти пошкодження газових труб.

У Білозерській громаді викрито трьох колаборантів. Під час проведення стабілізаційних заходів поліцейські встановили трьох жителів села, які співпрацювали з окупаційною владою і щомісяця отримували від них зарплатню від 10000 до 40000 російських рублів. Обіймали посади так званих заступника голови місцевої окупаційної влади, голови комунального господарства села та відповідального за господарчі питання окупаційної влади.

У селі Любимівка Бериславського району в лісосмузі під час спилювання дерев підірвалася на ворожій розтяжці місцева жителька. Жінка загинула на місці.

У Херсонському районі під час відпрацювання населеного пункту місцеві мешканці повідомили поліцейським, що за територією села вони виявили предмети, схожі на боєприпаси. На місці правоохоронці виявили 200 снарядів калібру 152 мм, покинуті окупантами. Про подію повідомили ДСНС.

Від жителів Херсона в поліцію щодня надходить інформація про факти привласнення російськими військовими автомобілів місцевих жителів під час окупації міста. За повідомленнями херсонців, окупанти зупиняли їх на блокпостах та, погрожуючи зброєю, відбирали машини. Також приходили додому з незаконними обшуками.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України та ст.111-1 (Колабораційна діяльність) КК України.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність