Контраст
Шрифт

Поліцейські Харківщини відреагували на 1561 повідомлення від громадян про правопорушення та події

clock
02.10.2022 12:40

Ситуація в регіоні залишається напруженою. Росіяни розстріляли колону цивільних автомобілів на автодорозі між селищем Курилівка та Піщане. За попередніми даними, загинуло 24 особи, серед яких 13 дітей і вагітна жінка. Остаточна кількість жертв наразі встановлюється. Декілька осіб змогли врятуватися.

Працівники підрозділів ГУНП в Харківській області здійснюють документування злочинів російських окупантів, забезпечують пропускний режим на блокпостах з метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин, забезпечують охорону публічного порядку в громадських місцях, виконують інші обов’язки за місцями дислокацій для забезпечення стабільної ситуації у місті та області. 

Минулої доби на блокпостах правоохоронці спільно з військовослужбовцями здійснили перевірку 4153 транспортних засобів. 

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 18 осіб.

Працівники поліції щодня активно виявляють та розслідують кримінальні злочини. В ході відпрацювання території міста та області поліцейські виявили 4 факти незаконного обігу наркотиків та затримали осіб, у яких вилучили наркотичні речовини. Зловмисників виявили у Шевченківському, Київському та Холодногірському районах Харкова. Відкрито кримінальні провадження. Проводяться невідкладні слідчі дії.

Щодня працівники поліції дбають про безпеку та соціальний захист мешканців міста та області, забезпечують продуктами харчування та предметами першої необхідності деокуповані населені пункти, допомагають громадянам евакуюватись з небезпечних територій.

Працівники слідчого управління Харківщини надають допомогу мешканцям звільнених населених пунктів. Понад 500 наборів гуманітарної допомоги доставили до міста Ізюм, де наразі громадяни проживають у надскладних умовах.

Відновили свою роботу підрозділи поліції на звільнених територіях. Співробітниками поліції забезпечується публічна безпека та порядок на 8 напрямках деокупації: Балаклійському, Куп’янському, Ізюмському, Золочівському, Липецькому, Вовчанському, Чугуївському, Великобурлуцькому.

Тривають роботи по обстеженню та розмінуванню населених пунктів. Працівниками вибухотехнічної служби Національної поліції України з початком деокупаційних заходів обстежено територію загальною площею близько 1093,9 гектара. Вилучено 19156 вибухонебезпечних предметів, знищено – 1250.

Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 794 воєнний злочин, з яких  найбільше за ст. 438 КК України – 713, за ст. 111-1 КК України – 66 та інші.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність