Контраст
Шрифт

Поліцейські і волонтери евакуювали з Бахмута родину під прицілом ворожого дрону

clock
22.11.2022 09:15

Батька і доньку правоохоронці забрали з вулиці, по якій проходить лінія фронту. Чоловік мав поранення й потребував медичної допомоги. Відстань до евакуаційного авто долали бігом, бо над головою з’явилися російські БПЛА і розпочався обстріл житлового сектору.

Останніми днями ворог безперервно атакує Бахмут. У місті залишаються люди, і досить часто поліція та волонтери, ризикуючи життям, під снарядами дістають місцевих жителів з темних підвалів.

«Хлопці, там, щоб ви розуміли, вже росіяни», - говорить один з учасників рятівного екіпажу і вказує рукою на близькість небезпечного напрямку.
Утім, це не зупиняє людей у броньованій машині, поліцейських і міжнародних волонтерів, які приїхали рятувати жителів. У підвалі одного з будинків приватного сектору правоохоронці виявили чоловіка й дівчинку. Батько розповів, що його донька вже повнолітня, а сам він раніше дістав поранення. Чому зволікали з від’їздом? Як живуть в нелюдських умовах без світла й тепла? На всі ці питання часу не було. Нетривалі вмовляння, вагомі аргументи, швидкі збори документів та основних речей, і ось, родина вже готова сісти в авто. Однак на заваді стала поява ворожого дрону та вибухи, що майже не припинялися.

Завдяки швидким злагодженим діям поліцейських і волонтерів батько, доньку, інших мешканців небезпечного району й навіть пса вдалося врятувати. Всіх доставили до Покровської громади, а далі - евакуаційним потягом у безпечні регіони.

До очільника поліції Бахмута звернулись волонтери з проханням допомогти евакуювати родину. Сім’я живе в приватному секторі безпосередньо біля лінії бойових дій. Евакуація відбулася успішно, ніхто не постраждав.

В області залишається 500538 осіб, проте повністю безпечних місць зараз на Донеччині немає. Тож поліція закликає місцевих жителів вчасно евакуюватися.


Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність