Підрозділи системи МВС максимально задіяні в деокупаційних заходах на звільнених територіях, - Євгеній Єнін

clock
04.10.2022 18:33

На Харківщині вже встановлено контроль та здійснено зачистку у 169 населених пунктах, задокументовано 928 воєнних злочинів. На Херсонщині деокуповано понад 50 населених пунктів, задокументовано 105 воєнних злочинів. Про це перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін заявив в ефірі телемарафону UAразом.

«Підрозділи системи МВС максимально задіяні в деокупаційних заходах на звільнених територіях. Зокрема, було попереджено надзвичайну ситуацію – можливе затоплення сіл та селиш Харківщини. Там біля однієї із дамб наші сапери знайшли та вилучили близько 175 кг тротилу та 68 протитанкових мін та електродетонаторів. Все це залишили окупанти, вибухотехнікам Нацполіції вдалося зірвати плани російських загарбників. Тривають заходи з відновлення правопорядку та безпеки на Харківщині. В цьому задіяно біля 1 тисячі поліцейських. З початку деокупаційних заходів вже встановлено контроль та здійснено зачистку у 169 населених пунктах», - сказав Євгеній Єнін.

За його словами на Харківщині задокументовано 928 воєнних злочинів.

«Наразі в Херсонській області деокуповано понад 50 населених пунктів, звільнено орієнтовно 3 тисячі громадян від російської навали. В області розпочали роботу пересувні мобільні блокпости, слідчими Нацполіції задокументовано 105 воєнних злочинів, робота триває», - додав перший заступник очільника МВС.

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали