Під час робочої поїздки на Одещину Державний секретар МВС України Інна Ящук відвідала поранених захисників

clock
27.09.2024 15:00

У відомчих медичних закладах Інна Ящук ознайомилася з умовами лікування, реабілітації та відновлення військовослужбовців Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції.

Реабілітація поранених бійців, їхня адаптація, а також медичний і соціальний супровід перебувають під постійним контролем керівництва Міністерства внутрішніх справ України.

«Наше завдання — своєчасно реагувати на потреби бійців і надавати їм належну допомогу на всіх етапах відновлення, щоб якнайшвидше повернути Героїв до нормального життя», — звернулася до лікарів медичних установ Державний секретар МВС.

Вона ознайомилася з умовами перебування поранених бійців і терапевтичними можливостями установ. Значна увага була приділена роботі соціального супроводу та проходженню військово-лікарської комісії, яка повинна відбуватися максимально швидко та зручно для військових.

Також Державний секретар МВС особисто поспілкувалася з пораненими військовослужбовцями, вислухала їхні потреби, дізналася про плани на майбутнє та побажала найшвидшого одужання.

У контексті соціального супроводу бійцям нагадали про Гарячу лінію МВС за номером 1536, куди вони можуть звернутися у разі виникнення будь-яких питань або потреби в додатковій підтримці. Також розповіли про Електронний кабінет постраждалого, де можна залишити звернення щодо потреби у лікуванні чи реабілітації, протезуванні та працевлаштуванні до органів системи МВС.

Ректор Одеського державного університету внутрішніх справ Дмитро Швець надав бійцям інформацію щодо реалізації проєкту «Автошколи для людей з інвалідністю», яка функціонує на базі університету.

«МВС працює над тим, щоб створити всі необхідні умови для повернення до служби тих, хто прагне продовжувати свою роботу після одужання. Кожен із вас нам дуже потрібен, ваш досвід і навички є безцінними», — зазначила Інна Ящук у своєму зверненні до поранених.

Під час візиту оглянули інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових національної мережі RECOVERY, який функціонує на базі відомчого клінічного санаторію.

Лікарі розповіли та показали, як використовують сучасне медичне обладнання, що дозволяє відновлювати ходу та втрачені функції верхніх і нижніх кінцівок на високому технологічному рівні.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали