Операція «Акциз»: в Одесі ліквідували контрабандний канал переміщення марок акцизного податку

clock
04.02.2022 12:48

У Чорноморському порту під час огляду вантажу вилучили майже 5 млн марок акцизного податку з ознаками підробки для різного виду підакцизної продукції.

Наразі в Україні триває спецоперація «Акциз», у межах якої проводяться заходи з системної протидії організованій злочинності, своєчасного виявлення та припинення правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом підакцизної групи товарів. 

Так, оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Національної поліції отримали інформацію щодо міжнародного нелегального каналу ввезення на територію України підроблених марок акцизного податку. Також була інформація про ймовірну дату прибуття вантажу з Туреччини, в якому сховані акцизні марки.

Вчора, 3 лютого, до митного посту «Чорноморськ-порт» прибула вантажівка з одягом та товарами господарського призначення. Під час її огляду у кузові автомобіля правоохоронці знайшли 20 коробів, у яких знаходилося майже 5 млн підроблених марок акцизного податку. А саме: мільйон українських марок акцизного податку для спиртних напоїв та стільки ж іноземних марок акцизного податку, а також понад 2,8 млн - для тютюнових виробів. Крім того, вилучили 3 400 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку України.

На даний час встановлюються організатори та особи, які налагодили міжнародний незаконний канал переміщення марок акцизного податку на територію України.

Заходи з ліквідації проводилися спільно з працівниками оперативного підрозділу 26 прикордонного загону ДПС України, Одеської митниці Державної Митної служби, слідчого управління ГУНП в Одеській області та Одеської обласної прокуратури.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України



Схожі матеріали