Нацгвардійці удосконалюють навички розмінування з роботизованими системами

clock
24.01.2023 18:00

Сапери НГУ щоденно  виявляють, знищують та знешкоджують велику кількість вибухонебезпечних предметів, залишених окупантом. Для запобігання травмуванню наших військових, групи розмінування все частіше застосовують сучасні засоби пошуку, знищення та знешкодження ВНП, серед яких - комплект дистанційного знешкодження таких смертоносних пристроїв, як міни чи боєприпаси, що не розірвалися.

Завдяки мультифункціональності роботизований комплекс, можна застосовувати не тільки в розмінуванні, а й для виконання завдань щодо хімічної, біологічної, радіологічної  розвідки. 
 
Так, за п‘ять днів воїни Нацгвардії перейняли досвід від іноземних інструкторів, які допомогли нашим бійцям отримати базові знання щодо застосування комплекту дистанційного знешкодження вибухонебезпечних предметів.

 Також під час практичних занять сапери-гвардійці опрацювали питання застосування захисного костюму EOD9a, поняття спільної взаємодії сапера з дроном у випадку неможливості дистанційного знешкодження чи знищення ВНП, а також тонкощі підготовки і обслуговування системи.  

"На жаль, наразі Україна є однією з найбільш замінованих держав завдяки російським окупантам. На звільнених територіях у саперів багато роботи. Безумовно, цей комплект дистанційного знешкодження ВНП зробить її безпечнішою» - зауважив один з бійців.  

Національна гвардія України

Схожі матеріали