На Закарпатті ліквідовано канал незаконного перетину кордону

clock
30.01.2023 15:20

Організатора злочинного угруповання, яке займалось переправленням військовозобов’язаних чоловіків за межі держави, затримали правоохоронці на гарячому.

У межах кримінального провадження, відкритого за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, зловмисника – 30-річного мешканця Тячівщини, задокументували саме тоді, коли він доставив у прикордоння двох чоловіків призовного віку з метою їх подальшого переправлення через українсько-румунський кордон.

Співробітники Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Захід» Держприкордонслужби України по Мукачівському прикордонному загону, відділу міграційної поліції  області, ГУ ВБ СБУ в Закарпатті, за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері зафіксували факт отримання фігурантом неправомірної грошової винагороди у розмірі 12 тисяч доларів США.

Закарпатця затримали у порядку ст.208 КПК України. Йому вже вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, а суд обрав запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 120 тисяч гривень.

Якщо провину підозрюваного доведуть у суді, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали