Контраст
Шрифт

На Харківщині й Херсонщині знешкоджено понад 47 тисяч вибухонебезпечних предметів

clock
23.11.2022 16:35

Про розмінування деокупованих територій цих областей піротехніками Держслужби з надзвичайних ситуацій під час брифінгу у Media Center Ukraine розповів пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий.

«На Херсонщині з початку деокупації знешкоджено більше 5 тисяч вибухонебезпечних предметів і обстежено 393 гектари території. Ситуація непроста. Працюємо з енергетиками, з усіма комунальними службами, щоби налагодити системи життєзабезпечення, в першу чергу, дати електроенергію. Але ворог настільки щільно замінував ці території, що не так просто це зробити. Тільки за вчора там було залучено 93 піротехніка та 39 одиниць техніки, обстежено близько 19 гектарів та знешкоджено 137 одиниць вибухонебезпечних предметів», – розповів Хорунжий. 

Харківська область наразі залишається однією з найнебезпечніших територій України щодо забруднення вибухонебезпечними предметами.

«З моменту прибуття туди наших зведених загонів піротехніків 8 вересня обстежено вже 1553 гектари і знешкоджено 42 тисячі вибухонебезпечних предметів», – додав пресофіцер.

ДСНС України

Схожі матеріали
Діяльність