Контраст
Шрифт

На Черкащині поліцейські повідомили підозру групі осіб за розкрадання коштів міжнародної організації

clock
27.09.2022 15:50

Серед підозрюваних – фізичні особи-підприємці та керівник місцевого представництва міжнародної організації.

Співробітники управління стратегічних розслідувань в Черкаській області та слідчого управління ГУНП в Черкаській області встановили, що керівник черкаського представництва здійснював закупівлю продуктів через наближених до нього підприємців. Надалі їх видавали вимушеним переселенцям як гуманітарну допомогу. Проте продукти були придбані підприємцями за цінами, які були значно вищими за ринкові. Сума завданих міжнародній організації збитків становила понад 320 тисяч гривень, що підтверджується висновками експертних досліджень.

26 вересня двом фізичним особам-підприємцям поліцейські повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Раніше, 23 вересня, підозру в учиненні даного злочину оголосили керівникові черкаського представництва міжнародної організації.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його процесуальне керівництво здійснює Черкаська обласна прокуратура. Заходи з викриття проводилися спільно з облуправлінням СБУ.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність