Контраст
Шрифт

МВС зміцнюватиме співпрацю з Місією КМЄС, - Катерина Павліченко

clock
22.03.2023 11:41

Про це зазначила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко за результатами зустрічі з Головою Місії ЄС в Україні Антті Хартікайненом. 

«Планується, що підрозділи системи МВС посилять співпрацю з Консультативною місією ЄС в Україні щодо ліквідації наслідків російської агресії та реалізації безпекових проєктів у післявоєнний час», - повідомила Катерина Павліченко.

В умовах повномасштабної війни Консультативна місія ЄС розширює свій мандат. Зокрема зараз КМЄС розгортає свої мобільні підрозділи на деокупованих територіях та розглядає можливість створення операційної бази у місті Дніпро. Також Місія орієнтується на відновлення правосуддя.

«Невдовзі на базі Місії з’явиться новий підрозділ, який об’єднає міжнародних експертів, які мають досвід документування та розслідування воєнних злочинів, а також притягнення винних до відповідальності», - зазначив Голова КМЄС в Україні Антті Хартікайнен.

Своєю чергою Катерина Павліченко розповіла про штурмові бригади «Гвардії наступу», які наразі доукомплектовує МВС.

«Коли бригади виконають свою місію – звільнять окуповані міста та села, ці території потребуватимуть розмінування, фіксації злочинів, скоєних там окупантами, а також відновлення зруйнованої інфраструктури. Це величезне навантаження на наші підрозділи, частина з яких залучена до виконання завдань на полі бою, тому тут нам не обійтися без допомоги партнерів», - підкреслила заступниця очільника МВС.

Також вона зазначила, що для міністерства було б цікаво вивчити досвід європейських країн щодо впровадження багатокомпонентних безпекових проєктів, адже зараз наше відомство напрацьовує однин з таких під назвою «Безпечна країна». Проєкт охопить усі сфери життя та стане фундаментом для створення безпечного середовища у державі після війни.

«Від імені усієї команди МВС я дякую КМЄС за багаторічну та всеохоплюючу підтримку наших ініціатив, а також усіх наших людей, які є головним ресурсом та рушієм змін у країні, що вже більше року дає гідну відсіч ворогу», - сказала Катерина Павліченко.

 

Схожі матеріали
Діяльність