"Ми маємо об'єднатися, щоб повернути всіх наших Героїв з полону", – Ігор Клименко

clock
15.08.2024 22:15

Про це Міністр внутрішніх справ України заявив під час спільного брифінгу з представниками Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Головного управління розвідки, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Служби зовнішньої розвідки, Уповноваженим Верховної Ради з прав людини.

Ігор Клименко заявив, що за завданням Президента України була проведена спільна міжвідомча робота задля того, щоб створити зрозумілий механізм процесу обміну для громадян. В першу чергу – для військових і родин, які чекають з полону своїх рідних, для побратимів, які зараз проходять службу.

Процес відбуватиметься й через осередки соціальних працівників, які будуть працювати в кожній військовій частині Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

"На сьогоднішній день можу сказати, що 1917 військовослужбовців та працівників системи МВС перебувають у полоні. 1368 полонених героїв – це захисники "Азовсталі". Звільнили ми 699 людей – і це теж величезна робота", зазначив Міністр.

Також під час брифінгу Ігор Клименко розповів про роботу, яку проводить МВС, щодо реабілітації та соціалізації звільнених з полону військовослужбовців. 

"72% наших Героїв знову повертаються у стрій, ми маємо все зробити для того, аби вони соціалізувалися. Для цього ми відкриваємо центри реабілітації. Військові, які за станом здоров’я не можуть продовжувати службу, теж отримують необхідну допомогу – медична та психологічна реабілітація має працювати на них", – заявив Ігор Клименко. 

Наприкінці брифінгу Міністр внутрішніх справ заявив, що зараз усі мають об'єднатися і працювати над єдиною метою – повернути всіх бранців з полону і  створити умови для соціалізації та якнайшвидшого повернення їх до звичного життя. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали