Контраст
Шрифт

Мері Акопян: МВС України зацікавлене у поглибленні співпраці з китайськими колегами

clock
14.01.2022 15:29

Продовження реалізації спільних проектів щодо модернізації підрозділів ДСНС, налагодження співпраці між Нацполіцією України та Міністерством громадської безпеки КНР, обмін досвідом між правоохоронцями двох країн були на порядку денному зустрічі заступниці Міністра внутрішніх справ України Мері Акопян з Надзвичайним та Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном.

Під час зустріч, що відбулася сьогодні, 14 січня, Мері Акопян висловила вдячність китайській стороні за підтримку та готовність сприяти у посиленні спроможностей підрозділів системи МВС України. 

Насамперед обговорювалася ініціатива підписання міжвідомчої Угоди між Національною поліцією України та Міністерством громадської безпеки Китайської Народної Республіки про співробітництво у сфері запобігання та боротьби зі злочинністю.

«Партнерство такого рівня дозволить створити дієву платформу для перезапуску відносин правоохоронців двох країн, – переконана заступниця глави МВС. – Двостороння співпраця і можливість безпосереднього оперативного обміну інформацією та досвідом сприятиме правоохоронцям у боротьбі, зокрема, з кібер- та наркозлочинністю».

Також ішлося про продовження співпраці у рамках реалізації проєктів безоплатної допомоги для Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що упродовж 2016-2017 та 2019 років Урядом Китаю за сприяння Посольства КНР в Україні українським рятувальникам передано 109 одиниць аварійно-рятувальної техніки та обладнання на загальну суму понад 505,6 мільйонів гривень.

Своєю чергою пан Фань Сяньжун висловив зацікавленість китайської сторони у активізації взаємодії правоохоронців двох країн та готовність сприяти, зокрема, у проведенні зустрічей українських кіберполіцейських з китайськими колегами.

Також пан Посол зауважив, що реалізація спільних проектів у межах безоплатної допомоги, пригальмована у зв’язку з COVID-19, невдовзі буде активізована. Наразі китайська сторона розглядає надані МВС проекти безоплатної допомоги:
- підвищення спроможностей Державної служби України з надзвичайних ситуацій шляхом передачі пожежно-рятувальної та спеціальної аварійно-рятувальної техніки;
- створення інформаційно-телекомукаційної системи ДСНС для реагування на надзвичайні ситуації;
- підвищення ефективності надання медичної допомоги в закладах охорони здоров’я ДСНС шляхом передачі сучасного медичного обладнання. 

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність