Контраст
Шрифт

Львівські поліцейські оголосили підозру учасникам злочинної групи, що провадила незаконну порубку деревини

clock
22.11.2022 15:35

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими обласної поліції припинили протиправну діяльність «бізнесменів». Організатору та спільникам повідомлено підозру. Фігурантам може загрожувати до семи років позбавлення волі.

38-річний керівник державного лісового господарства налагодив незаконну схему порубок деревини. Маючи у відповідальності понад 5 тисяч гектарів, члени злочинного угруповання проводили незаконні порубки деревини, зокрема сосни. Для приховування правопорушень, до документів вносилися неправдиві дані про об'єми відведеного для порубок лісу.

У серпні 2022 року поліцейські припинили діяльність організованої злочинної групи. У ході заходів вилучено вантажну та спеціальну техніку, якими деревина транспортувалася на лісопереробний об’єкт на території області.

Встановлено, що завдано збитків на суму понад 260 тисяч гривень. Кошти розподілялися між усіма учасниками угруповання.

21 листопада керівникові господарства, його трьом колегам та власнику лісопереробного об’єкта оголошено підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 2, ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до семи років.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Львівська обласна прокуратура.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність