Контраст
Шрифт

Київські оперативники вилучили наркотиків на суму близько 4 000 000 гривень

clock
24.01.2023 19:28

Відпрацьовуючи оперативну інформацію, поліцейські Шевченківського управління поліції під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури міста Києва затримали злочинну групу за збут кокаїну у столиці та області. Чотирнадцятьом фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Начальник відділу поліції № 2 Шевченківського управління поліції Олександр Дибов повідомив, що правоохоронці провели 12 етапів оперативних закупок наркотиків та 42 обшуки за місцями мешкання та у автомобілях фігурантів:

«Під час спеціальної поліцейської операції були задіяні понад 100 правоохоронців, серед яких спецпризначенці, кінологи та співробітники сектору кримінального аналізу. У ході слідчих дій у столиці та Київській області ми виявили та вилучили понад пів кілограма кокаїну, зброю, 54 тисячі доларів США, 3 тисячі євро, 160 тисяч гривень, чорнові записи та ювелірні вироби. До організованої злочинної групи входило 14 осіб – два організатори, виконавці та особи, які працювали так званими водіями – розвозили та збували наркотики. Усіх членів злочинної групи ми затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Сума вилучених наркотиків за цінами «чорного» ринку становить близько 4 000 000 гривень».

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. 

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили затриманим про підозру.

«Крім того до суду будуть направлені кримінальні провадження за ст. 28, ст. 255 - створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній та ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Санкція найбільш тяжкої статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна», – додав правоохоронець.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність