Контраст
Шрифт

«Інтегрований хаб реагування з ФРН сприятиме надходженню в Україну спеціального піротехнічного обладнання», - Мері Акопян

clock
24.11.2022 11:12

У Києві відбулася зустріч заступниці міністра внутрішніх справ України Мері Акопян з німецькою делегацією у складі керівника Інтегрованого хабу реагування з питань допомоги Україні при МЗС ФРН Урсом Фрюхауфом, очільниці відділу стабілізації країн та регіонів МЗС Німеччини Катрін Буххольц та представниками німецького посольства в нашій державі.  

Під час заходу обговорювалося практичне наповнення й пріоритети у діяльності новостворюваного Інтегрованого хабу реагування з питань допомоги Україні.  

Спочатку Мері Акопян розповіла партнерам про поточну ситуацію із посиленням терористичних ударів російських загарбників по критичній, зокрема енергетичній інфраструктурі, загрози глобального блекауту в масштабах країни, ситуацію на фронті й потреби, що існують у підпорядкованому МВС відомчому секторі. Зокрема йшлося про постійні і все зростаючі потреби у спеціальній техніці й обладнанні як для ліквідації наслідків обстрілів та інших надзвичайних подій силами підрозділів ДСНС, так і в контексті документування воєнних злочинів, учинених агресором в Україні.  

Особливо актуальною залишається проблематика ідентифікації тіл невпізнаних жертв війни – а це понад 2,3 тис. загиблих – для яких потрібне відповідне устаткування молекулярно-генетичної експертизи. І саме німецькі партнери вже надають Україні суттєву технічну допомогу у належному забезпеченні профільних лабораторій сучасним обладнанням та реактивами. Проте, тут потрібна подальша цільова партнерська допомога.  

Іншим надзвичайно важливим напрямом, в якому органи системи МВС України потребують суттєвої партнерської підтримки, є гуманітарне розмінування деокупованих територій.  

«Зокрема, робота наших піротехніків значно пришвидшиться і вийде на якісно вищий рівень, якщо такі інституції, як німецький Інтегрований хаб реагування сприятиме надходженню в нашу країну спеціального піротехнічного обладнання. Потребує оновлення і значно потерпілий від ворожих обстрілів автопарк органів системи МВС, що вимірюється в тисячах одиниць. Тому партнерська допомога в організації належної мобільності підрозділів органів внутрішніх справ є надзвичайно важливою й очікуваною особливо в контексті функціоналу Національної гвардії, Національної поліції та Держприкордонслужби» - зауважила заступниця міністра внутрішніх справ.  

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність