Гвардієць виборов золото на чемпіонаті Європи з Кіокушин карате

clock
22.11.2022 17:55

5-й Чемпіонат Європи з Кіокушин карате WKB в розділах куміте і ката відбувся 12-13 листопада в польському місті Дембиця. В змаганнях взяло участь 673 учасники із 17 країн Європи в понад 50 вагових та вікових категоріях.

Гвардієць Борис Булискерія та ще сім спортсменів, які входять до Запорізького підрозділу Всеукраїнського об’єднання «Кіокушин БуДо карате» під керівництвом сенсея Дмитра Айкіна взяли участь в змаганнях у складі Національної збірної команди України.

Борис Булискерія – провідний спортсмен України, багаторазовий Чемпіон України, дворазовий чемпіон Європи, володар Кубка Європи, бронзовий призер Чемпіонату Світу 2019 року та тренер.

Наразі він ще й військовослужбовець Національної гвардії України, який боронить незалежність нашої Держави у війні з російським агресором.

«Треба віддати належне Міністерству спорту та керівництву Національної гвардії України за підтримку та надання необхідних дозволів для можливості пройти належні передзмагальні тренування. За два тижні підготовки до Чемпіонату мені вдалося не тільки провести психологічну реабілітацію, а й визначити настрій на перемогу», – зауважив спортсмен.

Хлопець ставив перед собою найвищі цілі, тому багаторічна тренованість та прагнення до перемоги визначила його місце, він став Чемпіоном Європи в самій престижній абсолютній ваговій категорії понад 90 кг.

 «Було б неправильно думати інакше. Який сенс їхати на чемпіонат Європи та не вірити, що можна привезти трофей додому? Це було складно, довелося багато працювати та мати трохи удачі. В такий складний час, коли йде війна, було дуже приємно підіймати стяг нашої країни. Власне я сприймаю це, як ще один доказ того, що ми сильна та непереможна нація!» – розповів Борис.

Наразі, спортсмен отримав ліцензію на участь в Чемпіонаті Світу з Кіокушин карате, який пройде в листопаді 2023 року в Іспанії.

«По можливості буду готуватися. Хотілося б щоб війна якнайскоріше закінчилася нашою Перемогою. Як говорять, від війни не втекти, її потрібно тільки перемогти, а для цього потрібно ставати тільки сильнішими. Коли це всі зрозуміють, тоді ми будемо перемагати, максимально швидко та ефективно. Думаю, головне робити нашу браву справу – гнати ворога з України», – зауважив Борис.

Національна гвардія України

 

Схожі матеріали