Контраст
Шрифт

Гвардійці відбили ворожі атаки на Бахмутському та Авдіївському напрямках

clock
01.12.2022 18:07

Про це в четвер, 1 грудня, під час щотижневого брифінгу представників Сил безпеки та оборони України заявив тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович.

«Особовий склад підрозділів оперативного призначення та мінометних розрахунків бригади ім. гетьмана Петра Дорошенка, спільно з підрозділом реактивної артилерії 3С України нанесли вогневе ураження противнику під час штурмових дій наших позицій в районі північно-східної околиці міста Бахмута. В результаті втрати противника склали 79 військовослужбовців, з яких безповоротні – 46», – сказав він.

Полковник Микола Уршалович також зазначив, що 26 листопада під час спроби штурмових дій наших позицій двома БМП з десантом у районі міста Авдіївка. Група окремого загону спецпризначення Нацгвардії знищила БМП противника з десантом.

Загалом протягом тижня підрозділи спецпризначення знищили – 5 БМП, 2 БПЛА та до 50 осіб противника.
Під час виконання бойових завдань в районі населеного пункту Курдюмівка підрозділи бригади ім. героя України Сергія Михальчука знищили 3 склади з боєприпасами, 1 мінометний розрахунок та живу силу противника.

Також, за словами Миколи Уршаловича в умовах постійного вогневого впливу противника, підрозділи бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана забезпечили виконання бойових завдань з прикриття державного кордону на Харківському напрямку. А підрозділи бригади з охорони громадського порядку «Хортиця», бригади оперативного призначення ім. Дмитра Вишневецького та підрозділи полку оперативного призначення ім. Героя України лейтенанта Богдана Завади не тільки втримали рубежі оборони, але й точним артилерійським вогнем у відповідь нанесли втрати противнику.

Національна гвардія України

Схожі матеріали
Діяльність