Контраст
Шрифт

Гвардійці Східного ОТО провели комплексне тренування з бойової готовності

clock
17.01.2022 16:19

Тактико-стройові заняття та комплексне тренування з бойової готовності відбулося у військових частинах Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Протягом тижня гвардійці Харківщини, Сумщини, Донеччини та Луганщини практично відпрацьовували вміння протистояти зовнішній агресії, диверсіям, терористичним загрозам. Були розгорнуті пункти управління військами, облаштовані та замасковані позиції. Одним із найважливіших аспектів цих тренувань стало забезпечення живучості особового складу в умовах використання противником авіації, артилерії та БПЛА.

«Особовий склад діяв злагоджено, перевірив свої навички в реальних умовах обстановки. Ми розгорнули всі елементи пунктів управління, зокрема тих, що діють за межами пунктів постійної дислокації. Провели рекогносцировку районів розгортання», – відзначив начальник Східного територіального управління Національної гвардії України генерал-майор Олег Сахон.
Ще одна обов’язкова складова комплексного заняття – посилення заходів з охорони та оборони військових містечок. Техніка та озброєння приводились до бойового застосування, створювалися пункти приймання мобілізаційних ресурсів у районах зосередження.

«У питаннях бойової підготовки не існує дрібниць. Усі мають працювати чітко та злагоджено. Це надзвичайно важливо, враховуючи близькість до російського кордону», – повідомив командир військової частини 3051 підполковник Євген Казанцев.
Офіцери штабів практикувались в управлінні підрозділами під час виникнення раптових завдань, проводили необхідні розрахунки та контролювали виконання завдань.

«Підтримання бойової готовності та високого рівня керованості підрозділів в районі проведення операції Об’єднаних сил є життєвою необхідністю. Це досягається постійною практикою. Це особливо актуально у Приазов’ї, де зростають загрози не лише з суходолу, а й з моря», – наголосив командир військової частини 3057 полковник Денис Шлега.

Метою подібних комплексних тренувань є перевірка готовності всього особового складу, військової техніки та озброєння до виконання бойових завдань, а також здатності командирів всіх ланок здійснювати якісне управління підпорядкованими підрозділами.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність