Контраст
Шрифт

Головний сервісний центр МВС продовжує співпрацю з EUAM Ukraine щодо перейняття міжнародного досвіду в сфері надання послуг

clock
25.01.2023 20:49

Сьогодні, 25 січня, відбулася робоча зустріч керівництва Головного сервісного центру МВС та представників Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, де розглядалися заходи, спрямовані на отримання міжнародної консультативної та технічної допомоги для покращення якості надання послуг і вдосконалення діяльності системи сервісних центрів МВС.

Керівництво Головного сервісного центру МВС та представники КМЄС обговорили питання відновлення співробітництва, яке було призупинене з 24 лютого 2022 року.

За словами начальника Головного сервісного центру МВС Миколи Рудика, незважаючи на збройну агресію російської федерації, наша країна не перестала розвиватися та покращувати якість надання державних послуг. Україна є кандидатом на членство у ЄС, а тому постійно прагне до прогресивних змін.

«Зважаючи на отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС особливої уваги потребують питання забезпечення імплементації вимог законодавства ЄС та врахування передового європейського досвіду для їх практичної реалізації в роботі сервісних центрів МВС» — наголосив Микола Рудик.

Перейняття досвіду країн ЄС є надзвичайно цінними для покращення діяльності сервісних центрів МВС. Обговорили питання щодо удосконалення та забезпечення прозорості проведення практичного іспиту. Це можливо реалізувати шляхом використання технічних рішень серед яких: ідентифікація кандидата через FACE-ID, автоматичне формування завдань в ході іспиту, трекінг маршруту руху, електронний чек-лист, підпис даних за допомогою КЕП. 

Також обговорено отримання допомоги у побудові системи підготовки і навчання екзаменаторів, що приймають практичні іспити в сервісних центрах МВС. Воно включає в себе розроблення програм навчання екзаменаторів, створення бази для їх підготовки та періодичного навчання, а також складання іспитів для них. Цей проєкт впроваджений в Литві та має позитивний результат.

Важливим є майбутня співпраця Головного сервісного центру МВС з Асоціацією європейських органів реєстрації транспортних засобів і водіїв (EReg) та Міжнародною комісією з тестування водіїв (CIECA). Обговорили з представниками КМЄС щодо консультативної та практичної допомоги в реалізації даного співробітництва.

Водночас головний експерт з питань державного управління КМЄС Інто Гоудсміт відзначив проявлену стійкість та результативну роботу Головного сервісного центру МВС в умовах воєнного стану: «Ми вражені вашою роботою та прагненням покращувати державні послуги громадянам навіть в такий важкий період для країни. Наша команда сприятиме в реалізації проєктів щодо вдосконалення надання послуг та наближення їх до європейських стандартів».

Нагадуємо, що з 2015 року Головний сервісний центр МВС має успішний досвід співпраці з КМЄС. Були проведені тренінги з менеджменту для працівників сервісних центрів МВС, надано консультаційну та практичну підтримку заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини, організовані ознайомчі візити.

Головний сервісний центр МВС України

Схожі матеріали
Діяльність