Контраст
Шрифт

До несення служби додатково залучено 3000 піших патрулів, а кількість автопатрулів збільшено в два рази – Ігор Клименко

clock
23.11.2022 20:00

Люди можуть звертатися за допомогою до поліцейських і безпосередньо  на вулиці, і у відділках поліції, які працюватимуть як місця обігріву. Про це Голова Національної поліції повідомив після чергового масованого ракетного  обстрілу у прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» сьогодні, 23 листопада. 

Ігор Клименко повідомив, що наразі внаслідок обстрілів зафіксовано попадання ракет в 16 об’єктів на території держави:

«Зокрема в Київській області попадання в житловий будинок у місті Вишгороді: троє осіб загинуло, 20 травмовано. Взагалі по Україні на даний момент ми зафіксували загибель шести осіб, отримали поранення 36 громадян».

Голова Нацполіції додав, що водночас виключення електроенергії в багатьох регіонах держави внаслідок російських обстрілів – це неабиякий виклик для поліції:

«Насамперед це небезпека для громадян. З боку поліції можу сказати – ми говоримо про можливі майнові злочини і про дорожньо-транспортні пригоди.  Тому із сьогоднішнього вечора в два рази збільшено кількість автомобільних патрулів. Також додатково ми підготували для роботи 3 000 патрулів піших по всіх регіонах держави. Я закликаю громадян, які не мають зв’язку, виходити на вулиці і звертатися до поліцейських із повідомленнями про злочини внаслідок бомбардувань, злочини, які можуть бути скоєні або скоювалися під час темряви».

Глава Нацполіції також звернувся до громадян із проханням використовувати світлоповертальні елементи, флікери, ліхтарі, щоб водії могли бачити пішоходів у темряві. 

Ігор Клименко наголосив, що всі підрозділи Національної поліції України працюють у повному обсязі:

«Всі підрозділи поліції обладнані генераторами, всі готові приймати громадян, в тому числі у разі необхідності для обігріву. Всі правоохоронні структури і  рятувальники готувалися до такої ситуації. 

Люди мають знати: правоохоронці поруч. Ми організували засоби зв’язку поліцейських по всій території держави. Громадяни, якщо будуть відчувати небезпеку, – мають звернутися до поліції». 

Глава відомства повідомив, що поліцейські відділки, як і «пункти незламності», відкриті для громадян.

«Більше 1200 відділків поліції по всій території нашої держави працюють в повному режимі. І ми запрошуємо наших громадян, які потребують допомоги, в тому числі і обігріву, до відділків поліції в регіонах», – повідомив Ігор Клименко.

Водночас Голова Нацполіції наголосив, що у період відключення електроенергії люди насамперед мають із повагою ставитися один до одного:

«Головне: не панікувати і розуміти, що все це тимчасово. Може світло зникнути на кілька годин, але  загнати нас в темряву ніхто не зможе. Ми цілодобово будемо на службі».

Національна поліція України 

Схожі матеріали
Діяльність