Контраст
Шрифт

До кінця тижня будуть відомі перші напрацювання щодо розслідування обставин трагедії в Дніпрі - Євгеній Єнін

clock
31.01.2022 19:40

Сьогодні, 31 січня, перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін повідомив про початок роботи комісії, яка розслідуватиме трагедію зі службовцями Нацгвардії, що сталася минулого тижня у Дніпрі.

«До кінця тижня будуть перші напрацювання. Наша мета - крок за кроком відновити ланцюг подій, що призвели до неправомірного застосування військовослужбовцем НГУ вогнепальної зброї, а також вжити заходів щодо недопущення подібних трагедій в майбутньому. Ми націлені на максимально ефективний результат», - сказав перший заступник очільника МВС України. 

За словами Євгенія Єніна, до складу комісії увійшли представники різних департаментів, секторів та напрямків. Перед кожним із них стоять чіткі задачі:

• перевірка реагування на скарги до керівників в/ч;

• перевірка дотримання порядку зберігання, обігу та видачі зброї в зазначеній в/ч;

• з’ясування фактів звернень військовослужбовців цієї в/ч до медичних закладів та встановлення причин цих звернень;

• виявлення можливих позастатутних відносин;

• анонімне анкетування військовослужбовців, що можуть допомогти встановити порушення статутних відносин та з’ясувати реальний морально-психологічний клімат в колективі;

• перевірка підходів до професійного відбору військовослужбовців, їхньої професійної підготовки, а також контролю за цими процесами з боку керівництва НГУ.

Євгеній Єнін наголосив, що комісія встановить всі обставини та нюанси справи, а він особисто повідомлятиме про хід розслідування.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність