Контраст
Шрифт

Денис Монастирський: Через відсутність електроенергії криміногенна ситуація в країні не погіршилася

clock
25.11.2022 22:00

Про те, як вдається забезпечувати безпеку та добробут громадян в екстремальних умовах за відсутності світла та тепла, розповів в етері телемарафону «Єдині новини» Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

«Це безпрецедентний виклик для всіх нас. За ці дні було розгорнуто тільки підрозділами ДСНС і Національної поліції понад 1000 пунктів незламності на території держави», - повідомив міністр.

Там буде забезпечено світло, зв’язок і тепло. Це ті базові речі, яких потребують люди в містах, де відсутнє світло й опалення.

Також Денис Монастирський розповів, що окрім органів МВС до розгортання пунктів незламності активно долучається великий бізнес.

«Я дуже вдячний бізнесу, зокрема торговельним мережам, які розгорнули такі самі пункти. Загалом сьогодні працюють понад 3000 пунктів незламності по всій державі, організовані владою і бізнесом»,- розповів Міністр.

Там громадяни можуть зарядити телефон, надіслати смс-повідомлення, зв’язатися з рідними, а також зігрітися.

Під час ефіру говорили й про зміни в криміногенній ситуації в країні через відключення електроенергії.

«Ми збільшили втричі присутність Національної поліції, автомобільних та піших патрулів. Крім того, сьогодні нам допомагають добровольчі формування територіальних громад. До патрулювання долучені військовослужбовці Нацгвардії, які не перебувають на фронті», - розповів Денис Монастирський.

За словами очільника МВС, збільшення нарядів поліції на вулицях не призвело до погіршення криміногенної ситуації в країні.

Та він зауважив, що останнім часом зросла кількість повідомлень на гарячі лінії про домашнє насильство.

Денис Монастирський також акцентував у цьому контексті, що від сьогодні стартувала кампанія «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства».

«Насильство не повинно переноситися на близьких та рідних. Це важливо для розуміння нас, як незалежної повноцінної нації», - сказав міністр.

 

Схожі матеріали
Діяльність