Машина механізованого розмінування, металодетектори та рентгенівські установки: Уряд США передав вибухотехнічним підрозділам НПУ новий пакет допомоги

clock
25.06.2024 20:00

Сьогодні, 25 червня, на одному з полігонів Київщини Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко разом з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк та головою Національної поліції України Іваном Вигівським ознайомилися із роботою машини механізованого розмінування GCS-200, переданої підрозділам системи МВС у межах матеріальної технічної допомоги від Уряду США.

Окрім того, підрозділи вибухотехнічної служби Національної поліції України отримали вантажні автомобілі DODGE RAM, рентгенівські установки, 2 види підривних машинок, металодетектори та інше. Загальна вартість переданої техніки та обладнання складає 2 мільйони доларів США.

«Від імені всього Посольства США я хотіла б подякувати вам за ту неймовірну роботу, яку ваші підрозділи виконують щодня. Ми цінуємо наше партнерство та усвідомлюємо його важливість у питанні розмінування. Тож сьогодні, зважаючи на щільність замінування території України, ми б хотіли запевнити вас, що будемо продовжувати надавати вам усю необхідну підтримку. Ми пишаємося нашою співпрацею і сьогодні ми передаємо додаткове устаткування для проведення розмінування вартістю 2 мільйони доларів», – заявила Бріджит Брінк.

Своєю чергою Міністр внутрішніх справ подякував пані Послу за плідну співпрацю та наголосив, що США є незмінним партнером України упродовж років:

«Ця допомога, яка постійно надходить до України, вона впливає на нашу стійкість і буде впливати на нашу стійкість після завершення війни. Зберігаємо людей, розміновуємо території і продовжуємо відновлювати нашу державу. Хотів би подякувати нашим міжнародним партнерам, які з нами поруч і готові підтримувати нас у ці важкі, але героїчні для України часи. І цей героїзм, і ці часи – у нас єдині на всіх».

Ігор Клименко зазначив, що наразі підрозділи системи МВС мають в наявності 50 машин для розмінування, але для ефективної роботи вибухотехнічні підрозділи потребують 100-110 одиниць. За словами Глави МВС, це впершу чергу необхідно для розмінування сільгоспземель.

Оглядаючи передану матеріально-технічної допомоги від Уряду США, начальник Управління вибухотехнічної служби НПУ Володимир Хоменко докладніше поінформував присутніх про функції обладнання та розповів про важливість наданого пакету допомоги.

«Машини механізованого розмінування дозволяють нам убезпечити особовий склад від вибуху та значно пришвидшують процес очищення територій», – заявив Володимир Хоменко.

Зокрема, начальник Управління вибухотехнічної служби НПУ відзначив надійність металодетекторів, які раніше були передані від Уряду США. За словами Володимира Хоменка, за два роки використання не зафіксовано жодної поломки.

Окремо Ігор Клименко разом із Бріджит Брінк поспілкувалися із поліцейським з Львівщини, який під час виконання робіт з розмінування на Харківщині отримав важке поранення з подальшою ампутацією. Наразі ж чоловік повернувся у стрій та продовжує працювати у Національній поліції.

«Тисячі безневинних українців втратили життя підірвавшись на вибухонебезпечних предметах. Ми також чудово розуміємо, що серед них багато співробітників вибухотехнічних служб. Ми своєю чергою захоплюємося роботою вашої хороброї команди, адже ви робите усе задля відновлення безпеки для вашого суспільства», – заявила Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк.

Нагадаємо, у лютому Національна поліція України отримала технічну допомогу від США для документування злочинів рф. Йдеться про 66 автомобілів, 250 дронів, 9 систем 3D наземного лазерного сканування з програмним забезпеченням та ДНК-лабораторію.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали