Контраст
Шрифт

Британські партнери підтвердили готовність допомагати МВС України у протидії нелегальній міграції – Мері Акопян

clock
08.12.2021 21:19

Про це заявила заступниця міністра внутрішніх справ за результатами засідання напряму «Безпека і оборона» Діалогу стратегічного партнерства між Україною та Великою Британією.

«Ми усвідомлюємо відповідальність, покладену на Уряд України та підрозділи системи МВС – коли Європу шантажують штучно створеною міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні. Наша робота націлена на захист та безпеку зовнішніх рубежів ЄС. Сьогодні під час панельної дискусії в рамках Діалогу стратегічного партнерства між Україною та Великою Британією разом із міжнародними партнерами обговорили співробітництво у сфері захисту кордонів», - сказала вона. 

Мері Акопян розповіла британським колегам про заходи, які вживає МВС для усунення нових гібридних загроз національній безпеці та шляхи посилення українсько-білоруської ділянки державного кордону. В тому числі, розбудову інтелектуального кордону та залучення міжнародних партнерів для посилення спроможностей у цьому питанні:

«Наразі ситуація на кордоні з Республікою Білорусь повністю контрольована, проте ми розуміємо, що існує можливість загострення ситуації, якщо потоки нелегальних мігрантів будуть перенаправлені та почнуть прориватися через українські рубежі. Тож на часі об’єднати зусилля і спільно протидіяти цим викликам. Британська сторона підтвердила готовність допомагати МВС України у питаннях зміцнення кордонів та протидії нелегальній міграції». 

Департамент комунікації МВС України 

 

Схожі матеріали
Діяльність