Контраст
Шрифт

4,5 млн грн збитків на будівництві Подільського мосту – поліцейські повідомили про підозру групі посадовців

clock
16.08.2021 19:06

Серед підозрюваних – посадові особи профільного комунального підприємства та товариства-генпідрядника. Їм інкримінують привласнення коштів територіальної громади міста Києва та службову недбалість.

Злочинну схему розтрати коштів місцевого бюджету та осіб причетних до її організації викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві, слідчі слідчого управління столичної поліції спільно з Подільською окружною прокуратурою міста Києва.

За даними слідства, у квітні 2017 року посадові особи комунального підприємства та комерційної структури уклали договір генпідряду на виконання робіт з будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві.

У липні 2020 року керівники комунального підприємства та генпідрядної організації підписали акт приймання виконаних будівельних робіт за поточний місяць та внесли до них роботи, які фактично не виконувалися. Зокрема - роботи по фарбуванню низу залізобетонних прольотних плит автопроїзду, які проводилися упродовж квітня-травня 2020 року. Даний факт було підтверджено і висновком експерта. Як результат, діями посадових осіб було завдано збитків на суму понад 4,5 млн грн.

На підставі отриманих доказів керівнику комунального було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, а директорові товариства - за  ч. 5 ст. 191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Крім того, на підставі ухвал суду правоохоронці проводять обшуки у службових приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, комунального підприємства, підрядних організацій, а також за місцями проживання фігурантів. Заходи тривають.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність