Контраст
Шрифт

Українські літаки АН-32П - найкращі для ліквідації пожеж, тому МВС замовляє у ДП «Антонов» ще один борт для потреб ДСНС – Денис Монастирський

clock
17.12.2021 14:28

Сьогодні, 17 грудня, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський підписав Меморандум з керівництвом Державного підприємства «Антонов» про співпрацю. Окремо, командир Спеціального авіаційного загону ДСНС Костянтин Коломін та генеральний директор ДП «Антонов» Сергій Бичков підписали контракт на постачання протипожежного літака АН-32П для Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

«Цього року до України звернулося декілька країн із закликом про допомогу. Туреччина, Італія та Греція просили наших фахівців допомогти у гасінні пожеж. За результатами такої співпраці, МВС прийняло рішення купити ще один літак, який дозволить ефективно боротися з пожежами. Тому, ми хочемо замовити виготовлення ще одного літака АН-32П», - сказав Денис Монастирський.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що міжнародні партнери, всі як один сказали, українські літаки – були найкращі, вони могли набрати найбільшу кількість води: «Наші авіатори працювали у найскладніших умовах, у важкодоступних місцях, у горах. Хоча, там були літаки з усього світу».

Постачання літака очікується вже наступного року, приблизна вартість - 400 мільйонів гривень. Це вже буде п’ятий літак АН-32П в авіапарку ДСНС.

Нагадаємо, МВС реалізує відразу два амбітних проєкти - Єдиний аеромедичний простір та Європейський хаб пожежної безпеки.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність