Контраст
Шрифт

На виборах 31 жовтня будуть працювати 8500 правоохоронців – Олександр Фацевич

clock
27.10.2021 16:34

Про це заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич повідомив сьогодні, 27 жовтня, під час брифінгу щодо забезпечення правопорядку на позачергових виборах Харківського міського голови та проміжних виборах у парламент у двох одномандатних виборчих округах в Херсонській і Черкаській областях.

За його словами, правоохоронці вже взяли під охорону дві окружні виборчі комісії та всі територіальні виборчі комісії.

«Загалом до несення служби буде залучено понад 8500 правоохоронців, з яких 5300 - працівники поліції, 1000 військовослужбовців Національної гвардії України, 1500 працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також курсантів системи ВНЗ системи МВС», - сказав Олександр Фацевич.

Крім цього, будуть створені додаткові резерви спецпризначенців для реагування на зміну в оперативній обстановці. У кожному окрузі, де проходять вибори, будуть посилені слідчо-оперативні групи та групи вибухотехнічних служб спільно з кінологами.

«Ми готові до оперативного реагування на порушення, пов’язані з виборами. Ситуаційні центри вже переведені в надзвичайний режим роботи, розгорнуто міжвідомчий штаб МВС України. Поліція цілодобово реєструє та реагує на всі повідомлення. Ми готові до виконання завдань та зробимо все, щоб максимально забезпечити правопорядок і законність виборчого процесу», - зазначив Олександр Фацевич.

Своєю чергою заступник голови Центральної виборчої комісії Віталій Плукар відзначив співпрацю Центральної виборчої комісії з Національною поліцією, яка відбувається на високому рівні.

З початку виборчої кампанії зареєстровано 155 повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства. Складено 28 адміністративних протоколів, розпочато 34 кримінальні провадження, найбільше за ст. 157 ККУ «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі», також за ст. 160 ККУ «Підкуп виборців».

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність