Контраст
Шрифт

МВС проведе масові навчання для цивільного населення на випадок надзвичайної ситуації - міністр внутрішніх справ Денис Монастирський

clock
26.01.2022 17:09

25 січня, під час зустрічі з представниками ветеранських організацій, Денис Монастирський розповів про те, що Міністерство внутрішніх справ України проведе тренування для населення на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. Вони пройдуть у різних регіонах країни. Він також зазначив, що в Україні перевірять роботу систем цивільної безпеки у населених пунктах. 

“До навчань будуть залучені кращі фахівці та інструктори ДСНС, НПУ, НГУ та ДПСУ. Акцент буде зроблено на питанні безпеки поводження з вибухонебезпечними предметами. Всі інструктори проходили потужні навчання за кордоном, у Британії, США, Канаді, Польщі та ін. країнах”, - підкреслив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Т.в.о. Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук повідомив, що ДСНС уже розпочало підготовку до цих навчань. 

“В онлайн-режимі було зібрано Державну комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, для того, щоб органи влади на місцях глибше зрозуміли зміст навчань. Разом ми проговорили основні питання: оповіщення, порядок використання захисних споруд, евакуацію. Все це найелементарніше, що потрібно для нормального функціонування системи цивільного захисту”, -  зазначив Сергій Крук.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність